Maak een aantrekkelijk nieuwsbrief: onze tips
7 februari 2017
Hoe vaak moet u posten op de Sociale Media
13 juni 2017

Opgelet met deze gevaarlijke virus

UPDATE

Wees nu ook op uw hoede voor de Cryptolocker LOCKY RANSONWARE. Enkele weken geleden deden wij een oproep om voorzichtig ze zijn met bepaalde e-mails die u ontvangt in uw mailbox. Wij hebben nu ondervonden dat de virus andere gedaantes aanneemt en op andere manieren uw Postvak IN komt terroriseren.

E-mails met onderwerpen als “Nieuwe afspraak voor de levering” die van valse leveringsdiensten komen zoals “Roussel Logistics BVBA” of “Lebrun Logistics BVBA” wist u beter meteen! De dieven beschikken over uw gegevens en vermelden deze dus ook in de e-mail, op die manier zal u sneller denken dat het om een echte boodschap gaat. Niets is echter minder waar…

Het is heel belangrijk dat u enkele richtlijnen volgt alvorens u een e-mail opent:

  • Let steeds goed op het e-mailadres van de afzender. Kent u de persoon in kwestie, dan is er geen probleem. Maar gaat het om een naam die u niet bekend voorkomt of staat de naam van de afzender, vaak een firma, voor de @? Open de mail dan niet!
  • Heeft u een geïnfecteerde e-mail ontvangen of op een valse link geklikt? Isoleer dan meteen uw computer van het netwerk. Trek meteen al de kabels uit uw PC om te voorkomen dat ook andere computers het virus oplopen.

27/02/2017

Opnieuw doet er een Cryptolocker de ronde. Het is een gevaarlijke e-mail die verzonden wordt door criminelen die uw computer volledig aantast.

Eenmaal de Cryptolocker op uw computer binnenkomt, zal hij alle bestanden vernietigen. Wilt u uw documenten terug? Dan vragen de criminelen om een fikse som geld te betalen.

Doe het nooit! En klik vooral nooit op een link in verdachte e-mails.

Dit is wat wij nu weten over het virus:

Afzender

Het e-mailadres eindigt steeds op @oan.at

Mogelijk onderwerpen:

  • Details van betaling
  • Hier uw factuur
  • Uw factuur

De inhoud van de mail

Hier uw Factuur: https://dl.dropboxusercontent.com/x/mkjsdifjezifjuzeom/facture9.zip?dl
(Dit is een valse link, maar in de e-mail zal deze link ervoor zorgen dat de virus uw computer kan binnendringen)

Hoogachtend

 

Voldoet het artikel aan uw verwachtingen?

Aarzel niet om het te delen via de sociale media!

02 349 23 23